Header rfcf

Pengar och erkännande till viktigt projekt inom CF

Publicerad 2023-03-18 15:33
Vi har glädjen att meddela att projektet ”Vägen framåt” som leds av Göteborgs pediatriska CF-center har blivit beviljade 4.8 MSEK från Sverige innovationsmyndighet Vinnova. Huvudsyftet med projektet är skapa en mer jämlik och tillgänglig vård för barn och ungdomar med kroniska sjukdomar utifrån familjens behov och förutsättningar. Utförandet kommer att ske under 2023 och 2024 vid barnsjukhusen i Göteborg, Lund och Uppsala.

Projektet består av fem delprojekt där vi undersöker hur olika digitala hjälpmedel kan hjälpa vårdgivare och vårdtagare att förutse och förstå hur CF-sjukdomen fortskrider baserat både på sjukhus- och egengenererad hälsodata. Vi undersöker om digitala lösningar kan bidra till en mer jämlik omsorg i den kliniska vardagen och hur vi kan automatisera det komplexa vårdflödet som råder inom CF-sjukvården. Huvudmålet med alla delprojekt är att med hjälp av olika digitala lösningar skapa en mer jämlik och individbaserad vårdform som är skalbar både nationellt och internationellt.

För den som är intresserad se länken nedan eller kontakta ansvarig projektledare Marcus Svedberg.

Vinnova, verket för innovationssystem, "Innovation som gör skillnad" Regeringen.se


Md gbg cf center
Del av teamet som är ansvariga för utvecklingen av CF-vården i Göteborg. Från vänster: Ellen Karlgren Nilsson, Amanda Andreasson, Linn Hoel, Frida Olsson, Marcus Svedberg och Jakob Medbo.
Md medlem2
Md kontaktaoss2
Md swish logo primary cmyk
Swisha ditt stöd till kampen för ett friskare liv med CF och PCD till 123 351 31 32.
Md qr kod
Md 90 konto logo rgb box
Stöd forskningen om cystisk fibros i samband med födelsedag, dop, giftermål eller dödsfall. Hela verksamheten kontrolleras av Svensk insamlingskontroll.
Md img 0099
Beställ armbandet med texten "Cure CF" i webbutiken och bidra till RfCF:s forskningsfond!
Md human
Humanfonden: spara med hjärtat!
Md unknown
Md antibiotikakollen
Md lederhausen annons
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub