Final

Lungenheten på Sahlgrenska lägger ned slutenvårdsavdelning

Publicerad 2019-10-11 17:01
​För en dryg vecka sedan kom beskedet att Sveriges största lungenhet på Sahlgrenska Universitetssjukhuset lägger ner sin slutenvårdsavdelning. RfCF region Väst har skrivit till alla nivåer i sjukhusledningen och uttryckt sin bestörtning inför beslutet.

Vi har därefter även varit i kontakt med hjärt- och lungsjukas förbund och bett även dem att agera. Svaret från sjukhusledningen är att beslutet redan är fattat och därmed inte kan påverkas. RfCF Region Västs ordförande Ulrica Sterky, tillsammans med en vuxen med CF ur styrelsen, kommer att ha ett möte med sjukhusledningen den 13 november. Var och en som är berörd av det här beslutet kan gärna kontakta områdeschef Per.albertsson@vgregion.se och ge era synpunkter till honom direkt. Det går också bra att skriva till Ulrica.Sterky@gmail.com.

Läs mer om beslutet på: https://www.expressen.se/gt/debatt-gt/behall-sahlgrenskas-viktiga-lungavdelning/

Md fjarillustration
Stöd RfCF genom att bli medlem!
Md swish logo primary cmyk
Swisha ditt stöd till kampen för ett friskare liv med CF och PCD till 123 351 31 32.
Md stodja
Md 90 konto
Stöd forskningen om CF och PCD i samband med födelsedag, dop, giftermål eller dödsfall. Ange på talongen att ni vill stödja forskningen för CF eller PCD. Hela verksamheten kontrolleras av Svenska insamlingskontroll. PG: 90 02 28 - 8
Md img 0099
Beställ armbandet med texten "Cure CF" i webbutiken och bidra till RfCF:s forskningsfond!
Md donera mera
Md human
Humanfonden: spara med hjärtat!
Md unknown
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub