Final

Livesänd frågestund: Tredje generationens CFTR-modulator

Publicerad 2019-12-10 12:29
​Som många har hört, och som vi nyligen skrivit om i CF-bladet, har Vertex ansökt om läkemedelsgodkännande hos Europeiska läkemedelsmyndigheten för sin nya CFTR-modulator, den så kallade trippelbehandlingen, som består av substanserna elexakaftor, ivakaftor och tezakaftor. Till grund för ansökan ligger några mycket lovande läkemedelsstudier och Trikafta, som läkemedlet heter i USA, har fått mycket stor uppmärksamhet i nyhetsmedia (bland annat var läkemedlet förstasidesnyhet i Washington Post härom veckan). Men vad innebär den här behandlingen egentligen? Vad har studierna kommit fram till, och vilka behandlingsresultat hoppas våra svenska CF-specialister på när denna behandling så småningom införs? Och inte minst, när kan vi förvänta oss att svenska patienter får tillgång till det här läkemedlet? I detta webinarium svarar Lena Hjelte på våra frågor om "trippeln"!

NÄR OCH HUR?
Den 11 december kl. 19.00-20.00 arrangerar RfCF en informations- och frågestund för dig som har cystisk fibros eller är anhörig. Lena Hjelte, överläkare på Stockholms CF center delar med sig av sina kunskaper. Samtalet leds av Andreas Hager från Genia och sänds via Zoom på: https://zoom.us/j/7776077728

SKICKA FRÅGOR!
Du är välkommen att skicka in dina frågor till Lena Hjelte och Andreas Hager! Maila frågorna till: andreas.hager@genia.se så snart som möjligt så att vi hinner förbereda svar. Det kommer också att finnas möjlighet att ställa frågor under samtalets gång.

Om du inte använt Zoom tidigare och vill ha hjälp kan du maila till andreas.hager@genia.se så kan vi hjälpa dig att komma igång.

Md fjarillustration
Stöd RfCF genom att bli medlem!
Md swish logo primary cmyk
Swisha ditt stöd till kampen för ett friskare liv med CF och PCD till 123 351 31 32.
Md stodja
Md 90 konto
Stöd forskningen om CF och PCD i samband med födelsedag, dop, giftermål eller dödsfall. Ange på talongen att ni vill stödja forskningen för CF eller PCD. Hela verksamheten kontrolleras av Svenska insamlingskontroll. PG: 90 02 28 - 8
Md img 0099
Beställ armbandet med texten "Cure CF" i webbutiken och bidra till RfCF:s forskningsfond!
Md donera mera
Md human
Humanfonden: spara med hjärtat!
Md unknown
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub