Final

Frågestund om träning vid cystisk fibros och PCD

Publicerad 2019-02-11 23:52
​Att det är viktigt med fysisk aktivitet vid cystisk fibros och PCD känner de flesta av oss till. Men hur ska man träna? Med vilka intensiteter och på vilka sätt är det lämpligt att träna? Finns det något man bör undvika eller satsa extra mycket på? Oavsett om man själv har CF eller PCD eller är förälder har nog dessa frågor aktualiserats. Nu har Du chansen att få tydliga svar!

Att det är viktigt med fysisk aktivitet vid cystisk fibros och PCD känner de flesta av oss till. Men hur ska man träna? Med vilka intensiteter och på vilka sätt är det lämpligt att träna? Finns det något man bör undvika eller satsa extra mycket på? Oavsett om man själv har CF eller PCD eller är förälder har nog dessa frågor aktualiserats. Nu har Du chansen att få tydliga svar!

NÄR OCH HUR? Den 26 februari kl 19-20 arrangerar RfCF en informations- och frågestund om träning vid CF och PCD. Karin Ersson, sjukgymnast vid Uppsala centrum för cystisk fibros och utbildad PT, delar med sig av sina kunskaper. Samtalet leds av Andreas Hager från Genia och sänds via Zoom på: https://zoom.us/j/7776077728

SKICKA FRÅGOR! Du är nu välkommen att skicka in dina frågor till Karin! Maila frågorna till: asa.silfverplatz@rfcf.se senast en vecka innan frågestunden så att vi hinner förbereda svar. Det kommer också att finnas möjlighet att ställa frågor under samtalets gång.

Om du inte använt Zoom tidigare och vill ha hjälp kan du maila till andreas.hager@genia.se senast söndagen den 24 februari så kan vi hjälpa dig att komma igång.

Evenemanget hittar Du i vår facebookgrupp. Gå in på Riksförbundet Cystisk Fibros grupp (https://www.facebook.com/groups/rfcf.se/) och klicka i att du vill delta. Är du inte medlem i gruppen är det bara att klicka i att du vill bli det.

Md fjarillustration
Stöd RfCF genom att bli medlem!
Md swish logo primary cmyk
Swisha ditt stöd till kampen för ett friskare liv med CF och PCD till 123 351 31 32.
Md stodja
Md 90 konto
Stöd forskningen om CF och PCD i samband med födelsedag, dop, giftermål eller dödsfall. Ange på talongen att ni vill stödja forskningen för CF eller PCD. Hela verksamheten kontrolleras av Svenska insamlingskontroll. PG: 90 02 28 - 8
Md img 0099
Beställ armbandet med texten "Cure CF" i webbutiken och bidra till RfCF:s forskningsfond!
Md donera mera
Md human
Humanfonden: spara med hjärtat!
Md unknown
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub